Előadás-sorozat bölcsészeknek!

2021.10.31.
Előadás-sorozat bölcsészeknek!

Az ELTE Bölcsészettudományi Kari Könyvtár a 2021/2022. tanév őszi félévében előadás-sorozatot szervez

Az előadásokkal a célunk, hogy oktatóink, kutatóink, hallgatóink számára hat témában átfogó képet nyújtsunk, és reményeink szerint ezzel is segítsük kutatásaikat, publikációs és tudománymetriai teljesítményük növelését, és mutatóik tudatos építését.

Az első két előadást inkább hallgatóknak ajánljuk, a további négy előadást oktatóknak, kutatóknak, doktoranduszoknak, de minden előadás nyitott minden érdeklődő számára.  Az előadásokat - amíg a pandémiás helyzet lehetővé teszi -, személyes jelenléttel tartjuk az ELTE BTK Központi Olvasótermében. Az előadások során maszk használata kötelező! 

A részvétel regisztrációhoz kötött, a linkek az előadások címei alatt találhatóak!
4. Hogyan tegyem magam láthatóvá?

Előadó: Markó-Markechné Zelei Edit (ELTE BTK)
Dátum: 2021. október 20. 15:30
Helyszín: ELTE BTK Központi Olvasóterem
(1088 Budapest, Múzeum körút 6–8. (főépület) fszt. 14.)

Az előadáson szó esik arról, hogyan tehetik magukat a szerzők jobban láthatóvá nemzetközi szinten, mely kutatói azonosítókat kell használni az ELTE-n, ezeket hogyan kell feltölteni, melyiknek milyen előnyei vannak (ORCID, Scholar, Publons, Scopus). A szerzők láthatósága mellett az előadás kitér a publikációk láthatóságának növelésére is, például a szerzői archiválásra az intézményi repozitóriumban; ennek milyen módja van, mi archiválható és milyen előnyei vannak a szerzők számára.

Regisztráció
Bővebb információ: konyvtar@btk.elte.hu