WebApp

WEBAPP

WEBAPP

Az elsősorban mobileszközökre optimalizált webes felület Android és iOS rendszereken használható, de számítógépek böngészőiben is.

A WebApp az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat webes alkalmazása, amely elsősorban a papír alapú olvasójegy kiváltására szolgál, de emellett számos egyéb funkcióval is rendelkezik:

  • információt nyújt a könyvtári tagságokról, azok érvényességéről
  • a tagságot az applikáción keresztül meg lehet hosszabbítani, illetve lehetséges újonnan beiratkozni személyes kontaktus nélkül
  • használható kölcsönzéskor olvasójegyként
  • információt nyújt a kölcsönzésben lévő dokumentumokról, az alkalmazáson keresztül hosszabbítani is lehet azokat
  • jelzi, ha megérkezett a raktárból előzetesen kikért dokumentum
  • biztosítja a beléptetőkapun való áthaladást (a kapuval rendelkező könyvtárak esetében)

Az online beiratkozás menete

  1. Amennyiben valaki még nem volt könyvtártag valamelyik ELTE könyvtárban - így nem rendelkezik olvasójeggyel - regisztrálnia kell a web alkalmazásban. Ezt követően azonnal bejelentkezhet, elérhetővé válik új, virtuális olvasójegye. 
  2. A „Tagságaim” menüpontban lehet beiratkozást kezdeményezni egy kiválasztott könyvtárba. A beiratkozási igényt a könyvtár munkatársai egy munkanapon belül feldolgozzák és értesítést küldenek ennek eredményéről. Fontos! Minden esetben tájékozódjanak róla, hogy mely könyvtárakba jogosultak beiratkozni, és milyen feltételek mellett!

Amennyiben valaki már korábban is könyvtártag volt, a regisztrációra nincs szüksége, azonnal be tud jelentkezni az alkalmazásba. Ha valakinek van élő könyvtári tagsága, annak lejárta előtt legkorábban két héttel online kezdeményezheti annak meghosszabbítását, szintén a „Tagságaim” menüponton keresztül.

Az ELTE Bölcsészettudományi Kari Könyvtár alábbi tagkönyvtáraiban érhető el jelenleg ez a szolgáltatás

Forrás és további információk

Online beiratkozás és tagsághosszabbítás
Kölcsönzések ellenőrzése
WebApp GYIK